Zobrazeni vystrah

Při nahrávání obsahu došlo k problému. Zkuste stránku nahrát znovu. Pokud problém přetrvává, ujistětě se, že máte povolený Javascript a že používate podporovaný prohlížeč - více informací.

Nabídky zaměstnání -

Ochrana osobních údajů uchazečů o zaměstnání (GDPR)

V rámci výběrového řízení, na které se hlásíte, a za jehož účelem zasíláte životopis s Vašimi údaji do ČHMÚ, Vám sdělujeme, že tyto Vaše osobní údaje zpracováváme po dobu do ukončení výběrového řízení. Po tomto termínu budou Vaše osobní údaje předepsaným způsobem skartovány.


Dále s odesláním Vašich osobních údajů do ČHMÚ k danému účelu udělujete ČHMÚ souhlas se zpracováním svých osobních údajů po dobu trvání výběrového řízení, do kterého se přihlašujete.


V případě odvolání tohoto souhlasu po dobu trvání výběrového řízení, berte na vědomí, že toto jednání může ovlivnit dosažení účelu, pro který byl tento souhlas vydán, pokud tento účel nelze dosáhnout jinak.


Zpracování osobních údajů bude probíhat v souladu s příslušnými právními předpisy o ochraně osobních údajů a s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů).


Poskytnutí osobních údajů je dobrovolné a v souladu s příslušnou legislativou (GDPR) máte právo:

  • svůj souhlas odvolat a to i bez udání důvodu,
  • na přístup k již poskytnutým údajům,
  • na opravu poskytnutých údajů,
  • na vymazání těchto údajů, pokud dochází k jejich zpracování v rozporu s ochranou definovanou příslušnou legislativou nebo v rozporu s tímto souhlasem, nebo byl souhlas odvolán.


Český hydrometeorologický ústav, Úsek kvality ovzduší, Oddělení modelování a expertiz

hledá pracovníka na plný/částečný úvazek na dobu určitou (zástup za mateřskou a rodičovskou dovolenou)

Pracovník hodnocení a modelování kvality ovzduší

Popis činnosti:
  • zpracování naměřených dat
  • hodnocení meteorologicko-imisních vztahů
  • příprava vstupů a zpracování výstupů modelů kvality ovzduší
  • zpracovávání zpráv a posudků
  • zapojení do ostatních činností oddělení dle potřeby. Činnosti oddělení zahrnují např.:
    • přípravu modelových podkladů pro každoroční hodnocení kvality ovzduší v ČR
    • navrhování a ověřování opatření ke zlepšení kvality ovzduší
    • zpracování rozptylových studií
    • účast na řešení (mezi)národních projektů
Požadujeme:
  • VŠ vzdělání přírodovědeckého / fyzikálně-matematického / technického směru
  • angličtina – aktivní znalost
  • připravenost a ochota vzdělávat se a učit se novým věcem

Výhodou je:

  • znalosti z oblasti meteorologie prostředí / statistického zapracování dat / ochrany životního prostředí
  • znalost některého z programovacích jazyků (např. R, Python, fortran apod.)
  • základní obeznámenost s prací v OS Linux a příkazovou řádkou
  • zájem o dlouhodobé působení a rozvoj v oboru
  • samostatnost

Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.101/2000 Sb. O ochraně osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • plný (příp. částečný) úvazek na dobu určitou (předpoklad do května 2020; další vývoj záleží na získaných projektech a personální situaci na oddělení)
  • místo je vhodné i pro studenty / čerstvé absolventy magisterského, resp. inženýrského studia
  • příjemný a mladý kolektiv
  • pružná pracovní doba
  • zaměstnanecké výhody (dovolená 5 týdnů, indispoziční volno až 5 dnů, závodní stravování, příspěvek FKSP)
  • plat a odměna podle NV ČR č. 341/2017 Sb. (příloha 1, plat. třída 12)  a ZP ČR č. 262/2006 Sb.
  • v případě zapojení do řešených projektů odpovídající platové ohodnocení
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 2199/2a
143 00  Praha 412 - Komořany
 

Datum nástupu:
Okamžitě nebo dle dohody
Kontakt:
Mgr. Ondřej Vlček, vedoucí OME ČHMÚ, vlcek@chmi.cz, 244 03 2488

Český hydrometeorologický ústav

nabízí volnou pozici:

Odborný asistent/ka ředitelky ekonomicko-správního úseku

Popis činnosti:
  • koordinace činností v rámci úseku
  • podpora práce ředitelky  v odborných záležitostech
  • příprava podkladů na jednání a porady
  • zpracování podkladů pro zřizovatele
  • zpracování odborných analýz a reportů
  • spolupráce s hlavní účetní, auditorem
  • jednání s daňovým poradcem
Požadujeme:
  • VŠ/SŠ  vzdělání ekonomického směru
  • minimálně 5 let praxe v příspěvkové organizaci
  • dobrá znalost práce na počítači
  • znalost práce s programem VEMA EKOS výhodou
  • znalost AJ výhodou
  • organizační schopnosti
  • komunikační dovednosti
  • samostatné rozhodování, proaktivní přístup k problematice úseku

Písemné nabídky, doplněné strukturovaným životopisem a přehledem odborné praxe zašlete na adresu: 
ČHMÚ- personální agenda
Na Šabatce 2050/17
143 06 Praha 4 Komořany
nebo e-mail: vera.malkova@chmi.cz.

Odesláním dokladů  poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů  v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • zajímavou a tvůrčí práci
  • plat a odměna podle zák. č. 262/2006 Sb. a NV č. 341/2017 Sb.
  • pružná pracovní doba
  • zaměstnanecké výhody (5 týdnů dovolené, závodní stravování, příspěvek z FKSP, 5 dní indispozičního volna, příspěvek na jazykovou výuku)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 17
Praha 4 – Komořany

Datum nástupu:
dle dohody
Kontakt:
Ing. Věra Málková, e-mail: vera.malkova@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav Praha

Nabízí volnou pozici:

Pracovník interního auditu a kontroly

Popis činnosti:
  • Interní audity (plánování, provádění a vyhodnocování) + konzultace a školení
  • Externí audit (příprava a spolupráce při provádění externího auditu normy ISO 9001:2015)
  • Kontroly (plánování, provádění a vyhodnocení)
Požadujeme:
  • Vzdělání úplné SŠ, VŠ
  • Nejméně 2 roky praxe v oblasti interních auditů a kontroly
  • Znalost zákona č. 32O/2001 Sb., o kontrole a prováděcí Vyhlášky 416/2004 Sb.
  • Dobrá znalost práce na počítači
  • Organizační schopnosti a samostatné rozhodování
  • Komunikační dovednosti, schopnost pracovat v kolektivu
  • Odolnost proti stresu
  • Řidičský průkaz

Písemné nabídky doplněné strukturovaným životopisem a přehledem odborné praxe zašlete na adresu: 
ČHMÚ, Ing. Věra Málková, Na Šabatce 17, 143 06 Praha 4 – Komořany, nebo na e-mail vera.malkova@chmi.cz.
 

Nabízíme:
  • zajímavou a tvůrčí práci
  • plat a odměna podle zákona č. 262/2006 Sb. a NV č. 341/2017 Sb. (příloha 1) v T11
  • pružná pracovní doba
  • zaměstnanecké výhody (5 týdnů dovolené, závodní stravování, příspěvek z FKSP)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Praha 4 – Komořany
Na Šabatce 17

Datum nástupu:
dle dohody
Kontakt:
Ing. Věra Málková, e-mail: vera.malkova@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav - Úsek informatiky

hledá vhodné kandidáty na pozice

Pracovník správy informačních technologií

Popis činnosti:

Volné pracovní pozice zahrnují práce na dohledu, správě a rozvoji informačního a výpočetního zázemí ČHMÚ.

Požadujeme:
  • VŠ vzdělání v oboru ICT podmínkou
  • znalost anglického jazyka minimálně na pasivní úrovni, znalost dalších jazyků výhodou
  • samostatnost, aktivní přístup k práci, ochotu a schopnost učit se nové věci a uvádět je do praxe
  • zájem o dlouhodobé působení a osobní rozvoj v oboru ICT

Z dalších požadavků musí žadatel o zaměstnání splnit alespoň jeden, splnění více než jednoho požadavku nebo platná certifikace pro danou oblast nebo produkt je výhodou.

  • výborná znalost (instalace, konfigurace, správa) prostředí serverových a desktopových produktů Microsoft (Server, Windows 7, 8.1, 10, Office) a nástrojů pro centralizovanou vzdálenou správu desktopového prostředí
  • výborná znalost (instalace, konfigurace, správa) serverového prostředí Unix (Solaris, Linux) a znalost úložných diskových a páskových technologií a jejich správy
  • výborná znalost (instalace, konfigurace, správa) prostředí desktopových produktů Linux a nástrojů pro centralizovanou vzdálenou správu desktopového prostředí
  • výborná znalost (instalace, konfigurace, správa) virtualizačních technologií (KVM, VMware, Microsoft)
  • znalost prostředků pro softwarový audit, detailní orientace v licenčních modelech významných výrobců software
  • výborná znalost (konfigurace, správa) prostředí databáze Oracle (12c)
  • výborná znalost (instalace, konfigurace, správa) prostředí, aplikací a dat GIS (ESRI) ukládaných v prostředí databáze Oracle
  • znalosti a zkušenosti v oblasti bezpečnosti ICT, auditních a dohledových systémů, identifikace a zvládání bezpečnostních incidentů v ICT
  • znalosti síťových struktur LAN/WAN, síťových prvků, protokolů (Cisco)
  • zkušenosti s vedením rozvojových projektů ICT
  • zkušenosti s vedením kolektivu pracovníků ICT především v oblasti provozu technologií ICT, aplikací, technické podpory uživatelů
  • lektorské zkušenosti
  • řidičský průkaz sk. B, aktivní řidič

Kontakt a adresa pro zaslání strukturovaného životopisu a motivačního dopisu: Ing. Petr Bouška, Ph.D., náměstek ředitele pro informatiku, 244 032 100, e-mail: petr.bouska@chmi.cz Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • plný úvazek
  • pružná pracovní doba
  • zázemí státní instituce, stravování, vzdělávání, 5 týdnů dovolené, příspěvek FKSP
  • plat a odměna podle NV č. 341/2017 Sb. (příloha 1) a ZP ČR č. 262/2006 Sb.
  • zajímavou práci
  • místa jsou vhodná i pro absolventy magisterského studia
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav Praha
Na Šabatce 17
143 06 Praha 4 - Komořany
 

Datum nástupu:
ihned nebo podle dohody
Kontakt:
Ing. Petr Bouška, Ph.D., ředitel úseku informatiky, 244 032 100, e-mail: petr.bouska@chmi.cz.