Zobrazeni vystrah

Při nahrávání obsahu došlo k problému. Zkuste stránku nahrát znovu. Pokud problém přetrvává, ujistětě se, že máte povolený Javascript a že používate podporovaný prohlížeč - více informací.

Nabídky zaměstnání -

Ochrana osobních údajů uchazečů o zaměstnání (GDPR)

V rámci výběrového řízení, na které se hlásíte, a za jehož účelem zasíláte životopis s Vašimi údaji do ČHMÚ, Vám sdělujeme, že tyto Vaše osobní údaje zpracováváme po dobu do ukončení výběrového řízení. Po tomto termínu budou Vaše osobní údaje předepsaným způsobem skartovány.


Dále s odesláním Vašich osobních údajů do ČHMÚ k danému účelu udělujete ČHMÚ souhlas se zpracováním svých osobních údajů po dobu trvání výběrového řízení, do kterého se přihlašujete.


V případě odvolání tohoto souhlasu po dobu trvání výběrového řízení, berte na vědomí, že toto jednání může ovlivnit dosažení účelu, pro který byl tento souhlas vydán, pokud tento účel nelze dosáhnout jinak.


Zpracování osobních údajů bude probíhat v souladu s příslušnými právními předpisy o ochraně osobních údajů a s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů).


Poskytnutí osobních údajů je dobrovolné a v souladu s příslušnou legislativou (GDPR) máte právo:

  • svůj souhlas odvolat a to i bez udání důvodu,
  • na přístup k již poskytnutým údajům,
  • na opravu poskytnutých údajů,
  • na vymazání těchto údajů, pokud dochází k jejich zpracování v rozporu s ochranou definovanou příslušnou legislativou nebo v rozporu s tímto souhlasem, nebo byl souhlas odvolán.


Český hydrometeorologický ústav, pobočka Plzeň

nabízí volnou pracovní pozici:

Technický pracovník

Popis činnosti:
  • řízení autoprovozu pobočky, zajištění oprav a prohlídek, vedení agendy autoprovozu
  • správa budovy a areálu pobočky, drobná údržba, zajištění oprav a prohlídek
  • zajištění revizí všech zařízení v budově a areálu pobočky, vedení evidence revizí
  • zajištění školení řidičů, BOZP a PO pro zaměstnance pobočky
  • vedení agendy BOZP a PO
  • jednání s dodavatelskými subjekty
Požadujeme:
  • SŠ vzdělání
  • uživatelská znalost práce s PC
  • znalost a práce v MS Word a Excel
  • komunikativnost, spolehlivost a schopnost samostatné práce
  • manuální zručnost
  • řidičský průkaz skupiny B

Písemné nabídky spolu se životopisem a kopií dokladu o nejvyšším dosaženém vzdělání zašlete do 15. 3. 2020 na adresu pobočky nebo na e-mail:  stepanka.benesova@chmi.cz.
Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.
 

Nabízíme:
  • pracovní poměr na dobu neurčitou
  • platovou tř. 9 podle NV ČR č. 564/2006 Sb. a ZP ČR č. 262/2006 Sb. (19.730,- až 28.920,- Kč podle délky uznané praxe)
  • pružnou pracovní dobu
  • dovolenou 5 týdnů
  • zaměstnanecké výhody: stravenky, příspěvek na penzijní pojištění, indispoziční volno
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
pobočka Plzeň
Mozartova 41
323 00 Plzeň

Datum nástupu:
dle dohody
Kontakt:
Ing. Josef Glanc, tel. 377 256 636

Český hydrometeorologický ústav

nabízí volnou pozici

Účetní – materiálová účetní

Popis činnosti:
  • Účtování o stavu a pohybu DHM, DNM
  • Účtování o stavu a pohybu materiálových zásob, DDHM, DDNM
  • Kontroly a účtování faktur na pořízení DHM a TZ
  • Kontrola zatříďování majetku do odpisových skupin
  • Zaúčtování účetních odpisů
  • Evidence majetku, majetkové dotace, transfery
  • Příprava podkladů pro účetní závěrku, inventarizace
  • Tvorba investičního plánu
Požadujeme:
  • Vzdělání úplné SŠ/VŠ
  • Praxe v příspěvkové organizaci vítána
  • Dobrá znalost práce na počítači, znalost programu VEMA výhodou
  • Organizační schopnosti a samostatné rozhodování
  • Komunikační dovednosti, schopnost pracovat v kolektivu
  • Odolnost proti stresu

Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.
 

Nabízíme:
  • zajímavou práci ve stabilní a důvěryhodné instituci
  • plat a odměna podle zákona č. 262/2006 Sb. a NV č. 341/2017 Sb.
  • pružná pracovní doba
  • zaměstnanecké výhody (5 týdnů dovolené, 5 dnů zdravotního volna, závodní stravování, příspěvek z FKSP)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Praha 4 – Komořany
Na Šabatce 17
 

Datum nástupu:
dle dohody
Kontakt:
Ing. Tatiana Gálová, e-mail: tatiana.galova@chmi.cz, telefon: 244 03 2624

Český hydrometeorologický ústav, centrální předpovědní pracoviště

hledá pracovníka na plný úvazek na dobu určitou s možností prodloužení na dobu neurčitou na pozici

Provozní meteorolog

Popis činnosti:
  • Zpracování a vydávání meteorologických předpovědí
  • Příprava a vydávání výstražných informací v oboru meteorologie
  • Příprava speciálních výstupů pro smluvní zákazníky a mediální sféru
Požadujeme:
  • VŠ – zaměření meteorologie a klimatologie (MFF UK, Vojenská akademie nebo fyzická geografie na přírodovědeckých fakultách)
  • organizační schopnosti, samostatnost, komunikativnost, flexibilita
  • znalost anglického jazyka
  • připravenost a ochota učit se novým věcem
  • znalost programování (xml, Python) výhodou

Písemné nabídky, doplněné strukturovaným životopisem a přehledem odborné praxe zasílejte na adresu: 
Jan Šrámek
Na Šabatce 2050/17
143 06 Praha 4 Komořany
nebo na e-mail: jan.sramek@chmi.cz

Vybraní zájemci budou pozváni k osobnímu pohovoru. Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.101/2000 Sb. O ochraně osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.
 

Nabízíme:
  • zajímavou rozmanitou práci, možnost dalšího odborného růstu, kvalitní IT
  • napojení na mezinárodní programy a kontakt se zahraničím
  • Směnný provoz 7/24 - denní a noční služby (8 a 12 hod.), včetně víkendových
  • plat a odměna podle zák. č. 262/2006 Sb. a NV č. 341/2017 Sb.
  • závodní stravování, zaměstnanecký příspěvek z FKSP, dovolená 5 týdnů
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Praha 4 – Komořany
Na Šabatce 17

Datum nástupu:
Ihned nebo dle dohody
Kontakt:
Mgr. Jan Šrámek, e-mail: jan.sramek@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav, Úsek kvality ovzduší, pracoviště Centrální laboratoře imisí, Praha-Kamýk (Observatoř Libuš)

Hledá pracovníka/pracovnici na pozici:

chemik-analytik

Popis činnosti:

Práce v analytické laboratoři stanovující stopové koncentrace znečišťujících látek v ovzduší (spektrální metody – ICP-MS, AAS a další – včetně jim předcházejících úprav vzorků).

Požadujeme:
  • VŠ chemického nebo přírodovědného zaměření
  • znalost práce v chemické laboratoři
  • praxe na ICP-MS a AAS výhodou
  • znalost akreditačních předpisů a problematiky zabezpečení kvality v laboratoři výhodou
  • pečlivost a odpovědný přístup
  • znalost anglického jazyka alespoň na pasivní úrovni
  • odhodlanost pracovat a učit se novým dovednostem
  • schopnost komunikace, samostatnost, flexibilita, práce v týmu
  • dobrá znalost práce s PC (OS Windows 10, MS Office…)
  • optimismus
Nabízíme:
  • odpovídající platové ohodnocení (tarifní – státní zaměstnanci)
  • zaměstnanecké výhody (závodní stravování, pružná pracovní doba, 5 týdnů dovolené, zaměstnanecký příspěvek z FKSP (např. na rekreaci, kulturu, sport, vzdělávání, penzijní připojištění…)
  • smlouvu na dobu určitou (1 rok), s možností prodloužení na dobu neurčitou
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Centrální laboratoře imisí
Generála Šišky 942
Praha 4 - Kamýk 

Datum nástupu:
ihned nebo dle dohody
Kontakt:
E. Svobodová, e-mail: eliska.svobodova@chmi.cz, tel.: 244 033 488; Š. Rychlík, e-mail: stepan.rychlik@chmi.cz, tel.: 244 033 503

Český hydrometeorologický ústav, pobočka Hradec Králové

nabízí volnou pozici:

Pracovník kvality ovzduší – technik imisního monitoringu

Popis činnosti:
  • Pravidelná obsluha stanic IM
  • Údržba a servis stanic IM, včetně nastavení přístrojového vybavení stanic
  • Zabezpečení přenosu dat ze stanic do centra, podíl na verifikaci dat
  • Metrologické činnosti - kalibrace přístrojů IM
  • Podíl na zpracování výsledků měření
  • Podíl na přípravě projektových měření
  • Řízení služebního vozidla bez přiděleného řidiče
Požadujeme:
  • Úplné střední odborné vzdělání technického směru
  • Praxe v oboru elektrotechniky minimálně 1 rok výhodou
  • Předpoklad vykonání zkoušky dle § 6 vyhlášky č. 50/1978 Sb. výhodou
  • Znalost práce s PC (MS Office, schopnost pracovat se specializovanými programy)
  • Řidičské oprávnění skupiny B

Ostatní předpoklady:

  • Organizační a komunikační schopnosti
  • Znalost normy ČSN EN ISO/IEC 17025 výhodou
  • Flexibilita, pečlivost, spolehlivost a schopnost samostatné práce
  • Fyzická zdatnost – práce v terénu

Písemné nabídky, doplněné strukturovaným životopisem a přehledem odborné praxe zasílejte na e-mailovou adresu: hradec@chmi.cz.

Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.101/2000 Sb. O ochraně osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech

Nabízíme:
  • Plat a odměna podle NV ČR č. 341/2017 Sb. v platném znění
  • Pružná pracovní doba
  • Zaměstnanecké výhody (dovolená 5 týdnů, stravenky, příspěvek FKSP, indispoziční volno)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Pobočka Hradec Králové
Dvorská 410
503 11 Hradec Králové – Svobodné Dvory
 

Datum nástupu:
1. 4. 2020, případně dle dohody
Kontakt:
RNDr. Zdeněk Šiftař, ředitel pobočky, tel.: 495 705 010; Mgr. Jan Komárek, vedoucí oddělení kvality ovzduší, tel.: 495 705 040

Český hydrometeorologický ústav Praha, Observatoř Košetice

nabízí volnou pozici

výzkumný a vývojový pracovník

Popis činnosti:
  • zajištění provozu specializovaných měření (kontrola měření, odběr vzorků)
  • zpracování a odborná interpretace dat kvality ovzduší
  • příprava a realizace kampaňových měření
  • spolupráce s externími organizacemi – zabezpečení požadavků pro měření na stanici
  • provádění exkurzí
Požadujeme:
  • VŠ vzdělání přírodovědného nebo technického směru
  • uživatelská znalost práce na PC (min. MS Office)
  • znalost anglického jazyka
  • schopnost samostatné práce, pečlivost a zodpovědnost
  • komunikativnost

Výhodou:

  • praxe ve zpracování dat
  • praxe v oboru životního prostředí
  • schopnost pracovat se specializovanými počítačovými programy

Životopis zašlete do 29. února 2020 na e-mail adela.holubova@chmi.cz.
Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • práci ve stabilní a důvěryhodné instituci
  • zapojení do mezinárodních aktivit Observatoře Košetice
  • plat a odměna podle zák. č. 262/2006 Sb. a NV ČR č. 341/2017 Sb.
  • zaměstnanecké výhody (5 týdnů dovolené, příspěvek z FKSP, 5 dnů zdravotního volna)
  • 8-hodinová pracovní doba
Pracoviště:

Observatoř Košetice
- malý tým výzkumných a vývojových pracovníků
- mírně odlehlé pracoviště v okrese Pelhřimov
 

Datum nástupu:
ihned nebo dle dohody
Kontakt:
Adéla Holubová Šmejkalová, Observatoř Košetice, e-mail: adela.holubova@chmi.cz, telefon: 565 301 054