Zobrazeni vystrah

Při nahrávání obsahu došlo k problému. Zkuste stránku nahrát znovu. Pokud problém přetrvává, ujistětě se, že máte povolený Javascript a že používate podporovaný prohlížeč - více informací.

Nabídky zaměstnání -

Ochrana osobních údajů uchazečů o zaměstnání (GDPR)

V rámci výběrového řízení, na které se hlásíte, a za jehož účelem zasíláte životopis s Vašimi údaji do ČHMÚ, Vám sdělujeme, že tyto Vaše osobní údaje zpracováváme po dobu do ukončení výběrového řízení. Po tomto termínu budou Vaše osobní údaje předepsaným způsobem skartovány.


Dále s odesláním Vašich osobních údajů do ČHMÚ k danému účelu udělujete ČHMÚ souhlas se zpracováním svých osobních údajů po dobu trvání výběrového řízení, do kterého se přihlašujete.


V případě odvolání tohoto souhlasu po dobu trvání výběrového řízení, berte na vědomí, že toto jednání může ovlivnit dosažení účelu, pro který byl tento souhlas vydán, pokud tento účel nelze dosáhnout jinak.


Zpracování osobních údajů bude probíhat v souladu s příslušnými právními předpisy o ochraně osobních údajů a s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů).


Poskytnutí osobních údajů je dobrovolné a v souladu s příslušnou legislativou (GDPR) máte právo:

  • svůj souhlas odvolat a to i bez udání důvodu,
  • na přístup k již poskytnutým údajům,
  • na opravu poskytnutých údajů,
  • na vymazání těchto údajů, pokud dochází k jejich zpracování v rozporu s ochranou definovanou příslušnou legislativou nebo v rozporu s tímto souhlasem, nebo byl souhlas odvolán.


Český hydrometeorologický ústav, pobočka Brno, Regionální předpovědní pracoviště

hledá pracovníka na pozici:

Výzkumný a vývojový pracovník ve skupině meteoprognózy

Popis činnosti:
  • Výzkumná činnost nad meteorologickými daty, zapojení do projektů a grantů
  • Zpracování meteorologických informací a vydávání předpovědí počasí a výstražných informací na podkladě meteorologických modelů, spolupráce s daty hydrologickými i s daty kvality ovzduší
  • Pravidelná komunikace s médii
  • Zajištění služeb na meteoprognóze v dohodnutém rozsahu
Požadujeme:
  • VŠ (nejlépe meteorologie nebo geografie)
  • Základní znalost anglického jazyka
  • Práce s PC, Microsoft Office
  • Schopnost dobré komunikace, pečlivost, samostatnost, flexibilita
  • Aktivní přístup k zvyšování osobní kvalifikace

Písemné přihlášky doplněné strukturovaným životopisem a přehledem odborné praxe zašlete na adresu:
Český hydrometeorologický ústav
Mgr. Petr Münster – vedoucí RPP
Kroftova 43
616 67 Brno
nebo e-mailem na adresu: petr.munster@chmi.cz.
Vybraní kandidáti budou pozvání k pohovoru během října-listopadu 2020, případně proběhne pohovor přes videokonferenci.
Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č.101/2000 Sb. O ochraně osobních údajů v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.
 

Nabízíme:
  • Zajímavou, zodpovědnou a tvůrčí práci
  • Možnost odborného růstu
  • Závodní stravování, dovolená 5 týdnů, příspěvek na penzijní spoření, až 5 dní indispozičního volna
  • Mimo služby pružná pracovní doba, jinak 12hodinové denní a noční směny nebo 8hodinové denní směny
  • Platové zařazení – NV ČR č. 340/2017 Sb. (pro veřejnou správu), příplatky za svátek, víkend a noc
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Kroftova 43
616 67 Brno
 

Datum nástupu:
Od 1. ledna 2021
Kontakt:
Mgr. Petr Münster – vedoucí RPP, e-mail: petr.munster@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav, Úsek meteorologie a klimatologie

vypisuje VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ na pozici

VEDOUCÍ ODDĚLENÍ PŘEDPOVĚDNÍ A VÝSTRAŽNÉ SLUŽBY v Odboru letecké meteorologie

Popis činnosti:
  • Celostátní koordinace komplexního zabezpečení výkonu letecké meteorologické výstražné a předpovědní služby v rámci meteorologického zabezpečení civilního letectví včetně zabezpečování letového provozu za podmínek vzletů a přistání za podmínek nízkých dohledností v souladu s předpisem MD ČR L3-Meterologie.
  • Zpracování koncepce rozvoje a metodické usměrňování systémů pro zabezpečení výkonu letecké meteorologické služby v České republice.
  • Koncepční a provozní spolupráce s organizacemi působícími v civilním letectví zejména s ŘLP ČR s. p.
  • Řízení vydávání leteckých meteorologických předpovědí a výkonu výstražné služby v souladu s předpisem MD ČR L3-Meteorologie a interních postupů OLM ČHMÚ zahrnutých v systému managementu kvality ČHMÚ dle normy ČSN EN ISO 9001 v platném znění.
  • Řízení poskytování leteckých meteorologických služeb (předpovědních, výstražných, informačních) a zajištění briefingu a konzultací z letecké meteorologie, včetně kompletace meteorologické dokumentace pro organizace v civilním letectví.
  • Vedení letištní meteorologické služebny a její směny na Letišti Václava Havla v Praze.
  • Dle potřeby práce v nepřetržitém směnném provozu, služby denní a noční, 12hodinové směny.
Požadujeme:
  • VŠ vzdělání - zaměření meteorologie a klimatologie (např. Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy, Univerzita obrany) nebo přírodovědného
  • Minimálně 10 let praxe v oboru meteorologie a klimatologie.
  • Odborný rozhled v oboru meteorologie a klimatologie, průběžné vzdělávání.
  • Schopnost vedení a spolupráce v týmu, dobré komunikační schopnosti, dobré organizační schopnosti, odpovědnost, samostatnost jednání a rozhodování.
  • Znalost práce na PC (MS Office), schopnost naučit se specializované programy.
  • Aktivní znalost anglického jazyka slovem i písmem.
  • Řidičský průkaz sk. B

Písemné přihlášky doplněné motivačním dopisem, strukturovaným životopisem a přehledem odborné praxe zasílejte na adresu:

Český hydrometeorologický ústav
RNDr. B. Techlovský - vedoucí Odboru letecké meteorologie
Na Šabatce 17
143 06 Praha 4 – Komořany

nebo na e-mail: bohumil.techlovsky@chmi.cz.
Vybraní uchazeči budou pozvání k osobnímu pohovoru.
Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.110/2019 Sb. O zpracování osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • Zajímavou práci s dlouhodobou perspektivou ve stabilní a důvěryhodné instituci
  • Zapojení do mezinárodních aktivit
  • Plat a odměna podle zák. č. 262/2006 Sb. a NV č. 341/2017 Sb. v platném znění
  • Zaměstnanecké výhody - 5 týdnů dovolené, indispoziční volno, příspěvek z FKSP (např. na rekreaci, kulturu, sport, penzijní připojištění)
  • Smlouva na dobu určitou, po zapracování možnost prodloužení na dobu neurčitou
Pracoviště:

Letiště Václava Havla v Praze

Datum nástupu:
Co nejdříve dle dohody.
Kontakt:
RNDr. B. Techlovský, e-mail: bohumil.techlovsky@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav Praha

nabízí pozici:

Hlavní účetní

Popis činnosti:
  • provádění měsíční / roční závěrky včetně finančních výkazů
  • zajištění výkaznictví směrem ke státním institucím
  • odpovědnost za správnost účetních operací
  • spolupráce s daňovým poradcem
  • vedení týmu účetních
  • vedení majetkové účtárny
  • příprava účetní metodiky
Požadujeme:
  • ukončené SŠ/VŠ vzdělání ekonomického směru
  • orientace v účetní a daňové problematice státní příspěvkové organizace výhodou
  • uživatelská znalost MS Office na dobré úrovni
  • znalost práce s programem VEMA EKOS výhodou
  • orientace v účtování majetku
  • ekonomické a analytické myšlení
  • organizační schopnosti, odpovědnost a samostatné rozhodování
  • příjemné vystupování
  • trestní bezúhonnost

Písemné nabídky, doplněné strukturovaným životopisem a motivačním dopisem přijímáme do 30. 10. 2020 do 10 hod.  na adresu: 
ČHMÚ- personální agenda
Na Šabatce 17
143 06 Praha 4 - Komořany
nebo na e-mail: tatiana.galova@chmi.cz.

Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.110/2019 Sb. O zpracování osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • práci ve stabilní a důvěryhodné instituci
  • plat a odměna podle Zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce Sb. a NV č. 341/2017 Sb. o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě
  • pružná pracovní doba
  • možnost dalšího vzdělávání a rozvoje (odborná školení)
  • zaměstnanecké výhody (5 týdnů dovolené, indispoziční volno, závodní stravování včetně příspěvku, benefity z FKSP, příspěvek na penzijní pojištění)
  • pracovní poměr na dobu určitou, po roce možnost prodloužení na dobu neurčitou
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 17
143 06 Praha 4 – Komořany

Datum nástupu:
dle dohody
Kontakt:
Ing. Tatiana Gálová, e-mail: tatiana.galova@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav, Úsek kvality ovzduší, Oddělení modelování a expertiz

Pracovní poměr na dobu určitou po dobu trvání rodičovské dovolené

Vědecký pracovník na oddělení modelování a expertiz

Popis činnosti:
  • příprava vstupů a zpracování výstupů modelů kvality ovzduší a jejich verifikace
  • zpracování a statistické hodnocení dat
  • zpracovávání zpráv a posudků
  • zapojení do ostatních činností oddělení dle potřeby. Ty zahrnují např.:
    • přípravu modelových podkladů pro každoroční hodnocení kvality ovzduší v ČR
    • navrhování a ověřování opatření ke zlepšení kvality ovzduší
    • zpracování rozptylových studií
    • vývoj nových metod (např. mapování aktuální kvality ovzduší)
    • vývoj software (např. emisní procesor pro modely kvality ovzduší, rozptylové modely adt.)
    • účast na řešení (mezi)národních projektů
Požadujeme:
  • Podmínka:
    • zájem o dlouhodobé působení a rozvoj v oboru
    • připravenost a ochota vzdělávat se a učit se novým věcem
    • samostatnost
    • angličtina – aktivní znalost (nutnost studia odborných textů)
    • základní znalost některého z jazyků (např. R, Python, fortran, C apod.)
    • VŠ vzdělání
  • Výhoda:
    • znalosti z oblasti meteorologie / statistického zapracování dat / ochrany životního prostředí
    • obeznámenost s prací v OS Linux a příkazovou řádkou
  • místo je vhodné i pro absolventy magisterského studia

Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.110/2019 Sb. O zpracování osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • plný (přednostně), příp. částečný úvazek na dobu určitou po dobu trvání rodičovské dovolené (další vývoj záleží na získaných projektech a personální situaci na oddělení)
  • příjemný kolektiv
  • pružná pracovní doba
  • zaměstnanecké výhody (dovolená 5 týdnů, indispoziční volno až 5 dnů, závodní stravování, příspěvek FKSP)
  • plat a odměna podle NV ČR č. 341/2017 Sb. (příloha 1) a ZP ČR č. 262/2006 Sb.
  • v případě zapojení do řešených projektů odpovídající platové ohodnocení
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 2199/2a
143 00  Praha 412 - Komořany

Datum nástupu:
Ihned nebo dle dohody
Kontakt:
Mgr. Ondřej Vlček, vedoucí OME ČHMÚ, ondrej.vlcek@chmi.cz, 244 03 2488

Český hydrometeorologický ústav, Úsek kvality ovzduší, Observatoř Košetice

Hledáme nového spolupracovníka do malého týmu výzkumných a vývojových pracovníků na mírně odlehlé pracoviště v okrese Pelhřimov, na Observatoř Košetice Českého hydrometeorologického ústavu.

Výzkumný a vývojový pracovník-pro projekt ACTRIS-CZ

Popis činnosti:
  • Obsluha přístroje pro vertikální měření vlastností atmosféry - LIDAR
  • Zpracování a hodnocení dat vertikálních měření (LIDAR, Ceilometr) pomocí vlastních skriptů či naprogramovaných příkazů
  • Hodnocení stavu znečištění atmosféry ve vztahu k výšce mezní vrstvy atmosféry a oblačnosti
Požadujeme:
  • Dokončené VŠ vzdělání přírodovědného nebo technického směru
  • Pokročilá znalost práce na PC (min. MS Office, programování)
  • Znalost anglického jazyka – komunikace slovem i písmem
  • Pečlivost a schopnost samostatné práce
  • Komunikativnost a flexibilitu

Výhodou:

  • Praxe ve zpracování dat
  • Praxe v oboru životního prostředí
  • Schopnost pracovat se specializovanými počítačovými programy
  • Znalost optických vlastností aerosolových částic v atmosféře

V případě Vašeho zájmu pošlete svůj životopis do 31. 10. 2020 na email: adela.holubova@chmi.cz.
Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.110/2019 Sb. O zpracování osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • Práci ve stabilní a důvěryhodné instituci
  • Možnost zapojení do mezinárodních aktivit Observatoře Košetice (specializované workshopy, semináře, konference, školení)
  • Zaškolení formou několikatýdenní stáže v zahraničí (Německo)
  • Zaměstnanecké výhody (závodní stravování, pružná pracovní doba, 5 týdnů dovolené, příspěvek z FKSP (např. na rekreaci, kulturu, sport, vzdělávání, …)
  • Smlouvu na dobu určitou (po dobu trvání projektu ACTRIS-CZ, min. do roku 2022), s možností prodloužení na dobu neurčitou
  • Plat a odměna podle NV ČR č. 341/2017 Sb. v platném znění
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Observatoř Košetice
Mírně odlehlé pracoviště v okrese Pelhřimov

Datum nástupu:
Možnost nástupu ihned!
Kontakt:
Mgr. Adéla Holubová Šmejkalová, e-mail: adela.holubova@chmi.cz, telefon: 565301054