Zobrazeni vystrah

Při nahrávání obsahu došlo k problému. Zkuste stránku nahrát znovu. Pokud problém přetrvává, ujistětě se, že máte povolený Javascript a že používate podporovaný prohlížeč - více informací.

Nabídky zaměstnání -

Ochrana osobních údajů uchazečů o zaměstnání (GDPR)

V rámci výběrového řízení, na které se hlásíte, a za jehož účelem zasíláte životopis s Vašimi údaji do ČHMÚ, Vám sdělujeme, že tyto Vaše osobní údaje zpracováváme po dobu do ukončení výběrového řízení. Po tomto termínu budou Vaše osobní údaje předepsaným způsobem skartovány.


Dále s odesláním Vašich osobních údajů do ČHMÚ k danému účelu udělujete ČHMÚ souhlas se zpracováním svých osobních údajů po dobu trvání výběrového řízení, do kterého se přihlašujete.


V případě odvolání tohoto souhlasu po dobu trvání výběrového řízení, berte na vědomí, že toto jednání může ovlivnit dosažení účelu, pro který byl tento souhlas vydán, pokud tento účel nelze dosáhnout jinak.


Zpracování osobních údajů bude probíhat v souladu s příslušnými právními předpisy o ochraně osobních údajů a s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů).


Poskytnutí osobních údajů je dobrovolné a v souladu s příslušnou legislativou (GDPR) máte právo:

  • svůj souhlas odvolat a to i bez udání důvodu,
  • na přístup k již poskytnutým údajům,
  • na opravu poskytnutých údajů,
  • na vymazání těchto údajů, pokud dochází k jejich zpracování v rozporu s ochranou definovanou příslušnou legislativou nebo v rozporu s tímto souhlasem, nebo byl souhlas odvolán.


Český hydrometeorologický ústav, Praha Komořany, oddělení hydrologických předpovědí

hledá pracovníka na pozici:

Hydrolog (oddělení hydrologických předpovědí)

Popis činnosti:
Požadujeme:
  • VŠ vzdělání, výhodou přírodovědného nebo technického zaměření
  • znalost práce na PC (znalost programování výhodou)
  • 12ti hodinové služby v pracovních dnech a 8hodinové služby o víkendu
  • dobré komunikační schopnosti, samostatnost, flexibilitu
  • odolnost pro práci ve stresu

Písemné přihlášky doplněné strukturovaným životopisem zasílejte do 15. 8. 2020 na adresu:
Český hydrometeorologický ústav
RNDr. Radek Čekal, Ph.D. – vedoucí oddělení hydrologických předpovědí
Na Šabatce 17
143 00 Praha 4 - Komořany
nebo elektronicky na adresu: radek.cekal@chmi.cz.

Vybraní kandidáti budou pozvání k pohovoru.
Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.110/2019 Sb. O zpracování osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • zajímavou a tvůrčí práci
  • vzdělávání v oboru
  • pružnou pracovní dobu ve dnech bez služby
  • závodní stravování
  • 25 dnů dovolené + náhradní volno za odpracované služby
  • platové zařazení (12 platová třída) dle NV ČR č. 341/2017 Sb. a interních předpisů ČHMÚ
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 17
143 00 Praha 4 - Komořany

Datum nástupu:
od října 2020
Kontakt:
RNDr. Radek Čekal, Ph.D. – vedoucí oddělení hydrologických předpovědí, e-mail: radek.cekal@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav Praha

nabízí pozici:

Hlavní účetní

Popis činnosti:
  • provádění měsíční / roční závěrky včetně finančních výkazů
  • zajištění výkaznictví směrem ke státním institucím
  • odpovědnost za správnost účetních operací
  • spolupráce s daňovým poradcem
  • vedení týmu účetních
  • příprava účetní metodiky
  • spolupráce s majetkovou účtárnou
Požadujeme:
  • ukončené SŠ/VŠ vzdělání ekonomického směru
  • orientace v účetní a daňové problematice státní příspěvkové organizace výhodou
  • uživatelská znalost MS Office na dobré úrovni
  • znalost práce s programem VEMA EKOS výhodou
  • orientace v účtování majetku výhodou
  • ekonomické a analytické myšlení
  • organizační schopnosti, odpovědnost a samostatné rozhodování
  • příjemné vystupování
  • trestní bezúhonnost

Písemné nabídky, doplněné strukturovaným životopisem a motivačním dopisem zasílejte na adresu: 
ČHMÚ- personální agenda
Na Šabatce 17
143 06 Praha 4 - Komořany
nebo na e-mail: tatiana.galova@chmi.cz.

Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.110/2019 Sb. O zpracování osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • práci ve stabilní a důvěryhodné instituci
  • plat a odměna podle Zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce Sb. a NV č. 341/2017 Sb. o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě
  • pružná pracovní doba
  • možnost dalšího vzdělávání a rozvoje (odborná školení)
  • zaměstnanecké výhody (5 týdnů dovolené, indispoziční volno, závodní stravování včetně příspěvku, benefity z FKSP, příspěvek na penzijní pojištění)
  • pracovní poměr na dobu určitou, po roce možnost prodloužení na dobu neurčitou
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 17
143 06 Praha 4 – Komořany

Datum nástupu:
dle dohody
Kontakt:
Ing. Tatiana Gálová, e-mail: tatiana.galova@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav Praha, Úsek meteorologie a klimatologie

nabízí volnou pozici:

KOORDINÁTOR ROZVOJE v Odboru letecké meteorologie

Popis činnosti:
  • zpracování celostátní koncepce rozvoje systémů pro poskytování letecké meteorologické služby v souladu s dokumenty ICAO EUR,EASA/ÚCL, WMO (nové formáty, produkty a procedury, předpisy) a implementace požadavků z nich plynoucích do systémů Odboru letecké meteorologie (OLM) ČHMÚ
  • akceptace požadavků externích uživatelů (ŘLP ČR, Letiště Praha, AČR ad) a zajištění jejich implementace do systémů OLM ČHMÚ s důrazem na spolehlivost, rychlost, vhodné distribuční cesty a formáty dat
  • verifikace vydávaných předpovědí a zodpovědnost za konstrukci a náplň databáze klimatologických dat letišť v ČR v souladu s dokumenty ICAO a WMO
  • spolupráce na metodickém vedení OLM a procesech zajištění provozní bezpečnosti
  • koordinace skupiny rozvoje MET systémů VW (VisualWeather) a AMIS (Aeronautical meteorological information system)
  • spolupráce s manažerem provozní bezpečnosti OLM a vedoucími meteorologických stanic a služeben v metodické oblasti
  • pružná pracovní doba 8h
Požadujeme:
  • VŠ vzdělání technického nebo přírodovědeckéhozaměření, orientace na IT nezbytná, znalost meteorologie vítána
  • znalost anglického jazyka slovem i písmem (minimálně úroveň B2)
  • znalost práce na PC (MS Office, specializované programy)
  • řidičský průkaz skupiny B
  • manažerské schopnosti, samostatnost, komunikativnost, flexibilita
  • připravenost a ochota učit se novým věcem

Písemné přihlášky doplněné motivačním dopisem, strukturovaným životopisem a přehledem odborné praxe zasílejte na adresu:


Český hydrometeorologický ústav
RNDr. Bohumil Techlovský
vedoucí Odboru letecké meteorologie
Na Šabatce 2050/17
143 06 Praha 4 – Komořany


nebo na e-mail: bohumil.techlovsky@chmi.cz.


Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.110/2019 Sb. O zpracování osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • zajímavou a tvůrčí práci ve stabilní a důvěryhodné instituci
  • přátelský a pohodový kolektiv, příjemné prostředí
  • zapojení do mezinárodních aktivit
  • plat a odměna podle zák. č. 262/2006 Sb. a NV č. 341/2017 Sb. v platném znění
  • zaměstnanecké výhody - 5 týdnů dovolené, indispoziční volno, příspěvek z FKSP (např. na rekreaci, kulturu, sport, penzijní připojištění)
  • smlouva na dobu určitou, po zapracování možnost prodloužení na dobu neurčitou
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 2050/17
143 06 Praha 4 - Komořany
Další možnosti místa výkonu práce:  Praha 6 - Ruzyně, Brno nebo Ostrava

Datum nástupu:
Co nejdříve dle dohody.
Kontakt:
RNDr. Bohumil Techlovský, vedoucí Odboru letecké meteorologie, e-mail: bohumil.techlovsky@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav, Úsek meteorologie a klimatologie

nabízí volnou pozici:

Letecký meteorologický pozorovatel – letiště Karlovy Vary

Popis činnosti:
  • Vydávání leteckých meteorologických a synoptických zpráv v souladu s předpisem MD ČR L3-Meteorologie, PNK EU 2017/373 a příslušných navazujících interních postupů OLM ČHMÚ.
  • Odpovědné využívání dat automatizovaných měřicích systémů, jejich kontrola a interpretace.
  • Práce v nepřetržitém směnném provozu.
Požadujeme:
  • Úplné středoškolské vzdělání
  • Trestní bezúhonnost
  • Znalost AJ minimálně na úrovně B1
  • Pečlivost a spolehlivost
  • Schopnost samostatné práce podle standardních pracovních postupů
  • Znalost práce na PC (práce se soubory, základy MS Office)
  • Zájem o meteorologii
  • Možnost pracovat ve směnném provozu

Nabídky, doplněné strukturovaným životopisem zasílejte na e-mail: natalie.linhartova@chmi.cz.
Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.101/2000 Sb. O ochraně osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.
 

Nabízíme:
  • Plat a odměna podle NV ČR č. 341/2017 Sb. a ZP ČR č. 262/2006 Sb.
  • Zaměstnanecké výhody (stravenky, příspěvek FKSP, dovolená 5 týdnů, příplatky za směnný provoz)
  • Zajímavou práci ve stabilní a důvěryhodné instituci
Pracoviště:

ČHMÚ-LMSt LKKV
K Letišti 132
360 01 Karlovy Vary

Datum nástupu:
Ihned
Kontakt:
Linhartová Natálie , e-mail: natalie.linhartova@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav, Úsek kvality ovzduší, Oddělení modelování a expertiz

nabízí

Pracovní místo na projektu ARAMIS (do r. 2026) se zaměřením na mikroměřítkové modelování kvality ovzduší

Popis činnosti:

Náplní práce bude aplikace mikroměřítkových rozptylových modelů v městském prostředí, příprava vstupních a zpracování výstupních dat, příprava metodik pro využití těchto modelů k hodnocení kvality ovzduší, tj. zda jsou plněny roční a krátkodobé imisní limity.
Součástí náplně bude i spolupráce na přípravě vědeckých výstupů (články, konferenční příspěvky), po domluvě je možné práci propojit s tématem na disertační práce.
Práce budou probíhat v úzké spolupráci s Ústavem informatiky AV ČR a Katedrou fyziky atmosféry MFF UK.

Požadujeme:
  • Podmínka:
    • zájem o dlouhodobé působení a rozvoj v oboru
    • připravenost a ochota vzdělávat se a učit se novým věcem
    • samostatnost
    • angličtina – aktivní znalost (nutnost studia odborných textů)
    • základní znalost programování v prostředí Python, Fortran nebo C
    • VŠ vzdělání
  • Výhoda:
    • zkušenost s výkonnými výpočetními systémy, s paralelním rozhraním MPI a operačním systémem Linux
    • znalosti z oblasti meteorologie / statistického zapracování dat / ochrany životního prostředí
  • místo je vhodné i pro absolventy magisterského studia

Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.110/2019 Sb. O zpracování osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • plný úvazek na dobu určitou (předpoklad do konce roku 2026)
  • příjemný kolektiv
  • pružná pracovní doba
  • zaměstnanecké výhody (dovolená 5 týdnů, indispoziční volno až 5 dnů, závodní stravování, příspěvek FKSP)
  • plat a odměna podle NV ČR č. 341/2017 Sb. (příloha 1) a ZP ČR č. 262/2006 Sb.
  • platová třída a výše projektového příplatku bude upřesněna
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 2199/2a
143 00  Praha 412 - Komořany

Datum nástupu:
Od 15. 7. 2020 nebo dle dohody
Kontakt:
Mgr. Ondřej Vlček, vedoucí OME ČHMÚ, ondrej.vlcek@chmi.cz, 244 03 2488

Český hydrometeorologický ústav, Úsek kvality ovzduší, Oddělení modelování a expertiz

Pracovní poměr na dobu určitou po dobu trvání rodičovské dovolené

Vědecký pracovník na oddělení modelování a expertiz

Popis činnosti:
  • příprava vstupů a zpracování výstupů modelů kvality ovzduší a jejich verifikace
  • zpracování a statistické hodnocení dat
  • zpracovávání zpráv a posudků
  • zapojení do ostatních činností oddělení dle potřeby. Ty zahrnují např.:
    • přípravu modelových podkladů pro každoroční hodnocení kvality ovzduší v ČR
    • navrhování a ověřování opatření ke zlepšení kvality ovzduší
    • zpracování rozptylových studií
    • vývoj nových metod (např. mapování aktuální kvality ovzduší)
    • vývoj software (např. emisní procesor pro modely kvality ovzduší, rozptylové modely adt.)
    • účast na řešení (mezi)národních projektů
Požadujeme:
  • Podmínka:
    • zájem o dlouhodobé působení a rozvoj v oboru
    • připravenost a ochota vzdělávat se a učit se novým věcem
    • samostatnost
    • angličtina – aktivní znalost (nutnost studia odborných textů)
    • základní znalost některého z jazyků (např. R, Python, fortran, C apod.)
    • VŠ vzdělání
  • Výhoda:
    • znalosti z oblasti meteorologie / statistického zapracování dat / ochrany životního prostředí
    • obeznámenost s prací v OS Linux a příkazovou řádkou
  • místo je vhodné i pro absolventy magisterského studia

Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.110/2019 Sb. O zpracování osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • plný (přednostně), příp. částečný úvazek na dobu určitou po dobu trvání rodičovské dovolené (další vývoj záleží na získaných projektech a personální situaci na oddělení)
  • příjemný kolektiv
  • pružná pracovní doba
  • zaměstnanecké výhody (dovolená 5 týdnů, indispoziční volno až 5 dnů, závodní stravování, příspěvek FKSP)
  • plat a odměna podle NV ČR č. 341/2017 Sb. (příloha 1) a ZP ČR č. 262/2006 Sb.
  • v případě zapojení do řešených projektů odpovídající platové ohodnocení
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 2199/2a
143 00  Praha 412 - Komořany

Datum nástupu:
Ihned nebo dle dohody
Kontakt:
Mgr. Ondřej Vlček, vedoucí OME ČHMÚ, ondrej.vlcek@chmi.cz, 244 03 2488

Český hydrometeorologický ústav Praha

nabízí volnou pozici:

Pracovník projektového oddělení

Popis činnosti:
  • Administrace projektů
  • Kontrola  pravidel a finančních limitů projektů
  • Posuzování způsobilosti výdajů jednotlivých projektů, kontrola a dodržování rozpočtu
  • Příprava průběžných a závěrečných zpráv a jejich reporting
  • Příprava podkladů pro finanční účtárnu a pro kontroly projektů
Požadujeme:
  • SŠ/VŠ ekonomického zaměření, výhodou přehled a orientace v oblasti poskytování projektů
  • znalost práce na PC (MS Office) na dobré úrovni, znalost práce s programem VEMA EKOS výhodou
  • znalost  AJ výhodou
  • dobré komunikační schopnosti, samostatnost, pečlivost, zodpovědnost

Strukturované životopisy s přehledem odborné praxe zasílejte na e-mailovou adresu eva.malcova@chmi.cz.
Vybraní kandidáti budou pozvání k pohovoru.
Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.110/2019 Sb. O zpracování osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.
 

Nabízíme:
  • zajímavou práci
  • spolupráce na přípravě a koordinaci národních i mezinárodních projektů
  • plat a odměna podle NV ČR č. 341/2017  Sb. a ZP ČR č. 262/2006 Sb.
  • závodní stravování, pružná pracovní doba
  • zaměstnanecké výhody (rekreace, příspěvek FKSP, dovolená 5 týdnů, indispoziční volno)
  • plný úvazek (podle domluvy s možností zkráceného)
  • nástup možný ihned/dle domluvy
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 17
143 06 Praha 4 – Komořany

Datum nástupu:
Ihned nebo dle domluvy
Kontakt:
Bc. Eva Malcová, e-mail: eva.malcova@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav, Úsek meteorologie a klimatologie

vypisuje VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ na pozici

SYSTÉMOVÝ INŽENÝR v Odboru letecké meteorologie

Popis činnosti:
  • Instalace, opravy a údržba senzorů, systému a systémových komponent systému AWOS Avimet.
  • Koncepce systému AWOS Avimet a jeho vazby na další systémy zejména pro službu řízení letového provozu včetně zajištění optimálního využití systému pro potřeby civilního letectví.
  • Řešení provázanosti počítačových sítí ČHMÚ na organizace civilního letectví z hlediska rychlé dodávky a bezpečnosti dat.
  • Provádění pravidelných komplexních kontrol letecké meteorologické techniky.
  • Provádění výcviku smluvních techniků na regionálních letištích a vybraných meteorologů-prognostiků a meteorologů-pozorovatelů.
  • Definování potřeb dalšího vývoje speciálního automatizovaného meteorologického systému pro civilní letectví AWOS Avimet a jeho hw a sw vybavení.
Požadujeme:
  • VŠ/(SŠ) vzdělání - zaměření elektro-slaboproud
  • Znalost anglického jazyka slovem i písmem
  • znalost práce na PC (MS Office, specializované programy)
  • řidičský průkaz skupina B
  • odborná způsobilost dle Vyhlášky č. 50/1978

Písemné přihlášky doplněné motivačním dopisem, strukturovaným životopisem a přehledem odborné praxe zasílejte na adresu:

Český hydrometeorologický ústav
RNDr. Bohumil Techlovský - vedoucí Odboru letecké meteorologie
Na Šabatce 17
143 06 Praha 4 – Komořany;
-    nebo na e-mail: bohumil.techlovsky@chmi.cz.

Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.110/2019 Sb. O zpracování osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • Zajímavou a tvůrčí práci ve stabilní a důvěryhodné instituci
  • Přátelský pohodový kolektiv a příjemné prostředí
  • Zapojení do mezinárodních aktivit
  • Plat a odměna podle zák. č. 262/2006 Sb. a NV č. 341/2017 Sb. v platném znění
  • Zaměstnanecké výhody - 5 týdnů dovolené, indispoziční volno, stravenky, příspěvek z FKSP (např. na rekreaci, kulturu, sport, penzijní připojištění), jazyková výuka
  • Smlouva na dobu určitou, možnost prodloužení na dobu neurčitou
  • Pružná pracovní doba
Pracoviště:

Praha

Datum nástupu:
Co nejdříve dle dohody.
Kontakt:
RNDr. Bohumil Techlovský - vedoucí Odboru letecké meteorologie, e-mail: bohumil.techlovsky@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav, Úsek kvality ovzduší, Národní inventarizační systém emisí a propadů skleníkových plynů

nabízí volnou pozici:

Pracovník ochrany čistoty ovzduší

Popis činnosti:

Zpracování projekcí emisí a propadů skleníkových plynů v návaznosti na inventarizaci emisí a propadů skleníkových plynů, spolupráce na koordinaci celkového vykazování projekcí.

Požadujeme:
  • VŠ technického nebo přírodovědného zaměření, výhodou přehled v oblasti ochrany ovzduší, emisí
  • znalost práce na PC (MS Office, pokročilá znalost MS Excel), schopnost naučit se specializované programy (R, Statistica)
  • AKTIVNÍ AJ (účast na jednáních European Commission, Directorate A – International and Climate Strategy a UNFCCC)
  • dobré komunikační schopnosti, samostatnost, pečlivost, zodpovědnost, ochota účastnit se zahraničních pracovních cest
  • výhodou zkušenost se statistickou analýzou dat a s hromadným zpracováním dat

Strukturované životopisy s přehledem odborné praxe zasílejte na e-mailovou adresu eva.krtkova@chmi.cz.
Vybraní kandidáti budou pozvání k pohovoru.
Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.110/2019 Sb. O zpracování osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • zajímavou práci s možností kontaktů v zahraničí
  • spolupráce na přípravě a koordinaci národní inventarizace emisí skleníkových plynů
  • plat a odměna podle NV ČR č. 341/2017  Sb. a ZP ČR č. 262/2006 Sb.
  • závodní stravování, pružná pracovní doba
  • zaměstnanecké výhody (rekreace, příspěvek FKSP, dovolená 5 týdnů)
  • plný úvazek (podle domluvy s možností zkráceného)
  • nástup ihned
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 17
143 06 Praha 4 – Komořany

Datum nástupu:
ihned
Kontakt:
Ing. Eva Krtková, Ph.D., e-mail: eva.krtkova@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav Praha, Oddělení emisí a zdrojů

nabízí pracovní místo

Výzkumný a vývojový pracovník

Popis činnosti:

Výzkumný a vývojový pracovník na úseku kvality ovzduší se zaměřením na emise škodlivin a řešení technické a legislativní problematiky.

Požadujeme:
  • VŠ technického směru
  • znalost AJ minimálně na úrovni B2
  • práce s PC - Microsoft Office, internet
  • zkušenost s vedením projektů výhodou
  • schopnost komunikace, samostatnost, flexibilita

Písemné přihlášky doplněné strukturovaným životopisem zašlete na adresu: 
Český hydrometeorologický ústav, Ing. Pavel Machálek - vedoucí OEZ, Na Šabatce 17, Praha 4 - Komořany, 143 06 Praha 412 nebo e-mailem na adresu: pavel.machalek@chmi.cz.
Vybraní kandidáti budou pozváni k pohovoru.

Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.110/2019 Sb. O zpracování osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • zajímavou práci s možností kontaktů v zahraničí
  • zaměstnanecké výhody (5 týdnů dovolené, závodní stravování, příspěvek z FKSP, jazyková výuka)
  • pružnou pracovní dobu
  • plat a odměnu podle zák. č. 262/2006 Sb. a NV č. 564/2006 Sb. v T12 (dle započitatelné praxe)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Praha 4 – Komořany
Na Šabatce 17

Datum nástupu:
k 1. 7. 2020 nebo dle dohody
Kontakt:
Ing. Pavel Machálek - vedoucí OEZ, e-mail: pavel.machalek@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav, Úsek kvality ovzduší, Observatoř Košetice

Hledáme nového spolupracovníka do malého týmu výzkumných a vývojových pracovníků na mírně odlehlé pracoviště v okrese Pelhřimov, na Observatoř Košetice Českého hydrometeorologického ústavu.

Výzkumný a vývojový pracovník-pro projekt ACTRIS-CZ

Popis činnosti:
  • Obsluha přístroje pro vertikální měření vlastností atmosféry - LIDAR
  • Zpracování a hodnocení dat vertikálních měření (LIDAR, Ceilometr) pomocí vlastních skriptů či naprogramovaných příkazů
  • Hodnocení stavu znečištění atmosféry ve vztahu k výšce mezní vrstvy atmosféry a oblačnosti
Požadujeme:
  • Dokončené VŠ vzdělání přírodovědného nebo technického směru
  • Pokročilá znalost práce na PC (min. MS Office, programování)
  • Znalost anglického jazyka – komunikace slovem i písmem
  • Pečlivost a schopnost samostatné práce
  • Komunikativnost a flexibilitu

Výhodou:

  • Praxe ve zpracování dat
  • Praxe v oboru životního prostředí
  • Schopnost pracovat se specializovanými počítačovými programy
  • Znalost optických vlastností aerosolových částic v atmosféře

V případě Vašeho zájmu pošlete svůj životopis do 11.9. 2020 na email: adela.holubova@chmi.cz.
Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.110/2019 Sb. O zpracování osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • Práci ve stabilní a důvěryhodné instituci
  • Možnost zapojení do mezinárodních aktivit Observatoře Košetice (specializované workshopy, semináře, konference, školení)
  • Zaškolení formou několikatýdenní stáže v zahraničí (Německo)
  • Zaměstnanecké výhody (závodní stravování, pružná pracovní doba, 5 týdnů dovolené, příspěvek z FKSP (např. na rekreaci, kulturu, sport, vzdělávání, …)
  • Smlouvu na dobu určitou (po dobu trvání projektu ACTRIS-CZ, min. do roku 2022), s možností prodloužení na dobu neurčitou
  • Plat a odměna podle NV ČR č. 341/2017 Sb. v platném znění
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Observatoř Košetice
Mírně odlehlé pracoviště v okrese Pelhřimov
 

Datum nástupu:
Možnost nástupu ihned!
Kontakt:
Mgr. Adéla Holubová Šmejkalová, e-mail: adela.holubova@chmi.cz, telefon: 565301054

Český hydrometeorologický ústav, Oddělení všeobecné klimatologie

nabízí volnou pozici:

Meteorolog specialista

Popis činnosti:
  • Zpracování odborných klimatologických posudků
  • Statistická analýza a zpracování dat meteorologických prvků
  • Příprava postupů pro provádění odborných klimatologických činností
Požadujeme:
  • VŠ vzdělání přírodovědného, matematicko-fyzikálního či technického směru, v rámci kterého byla absolvována zkouška z meteorologie a klimatologie
  • znalost práce na PC (MS Office, pokročilá znalost MS Excel), schopnost naučit se specializované programy
  • zkušenost se statistickou analýzou dat a s hromadným zpracováním dat
  • programovací schopnosti výhodou
  • znalost práce s dotazovacím jazykem SQL, matematickým softwarem R a práce v ArcGIS výhodou
  • znalost AJ (pasivní podmínkou, aktivní výhodou)
  • pečlivost a schopnost samostatné práce, dobré komunikační schopnosti, aktivní přístup k práci, ochotu a schopnost učit se nové věci

Písemné nabídky, doplněné strukturovaným životopisem a přehledem praxe zasílejte na e-mailovou adresu lenka.crhova@chmi.cz
Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.110/2019 Sb. O zpracování osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • zajímavou práci s možností zapojení se do vědecko-výzkumných aktivit v rámci Oddělení všeobecné klimatologie
  • smlouvu na dobu neurčitou (po zapracování)
  • pružnou pracovní dobu
  • plný úvazek
  • plat a odměna podle NV ČR č. 564/2006 Sb. a ZP ČR č. 262/2006 Sb. v T12
  • zaměstnanecké výhody (příspěvek FKSP, dovolená 5 týdnů, závodní stravování, jazyková výuka)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 17
143 06 Praha 4 – Komořany
 

Datum nástupu:
dle dohody
Kontakt:
RNDr. Lenka Crhová, Ph.D., e-mail: lenka.crhova@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav Praha, Úsek kvality ovzduší, Centrální laboratoře imisí

Hledá pracovnici/pracovníka na pozici:

laborantka/laborant

Popis činnosti:
  • práce v analytické laboratoři stanovující stopové koncentrace analytů ze vzorků ovzduší (především mineralizace vzorků ovzduší)
  • vedení operativní evidence majetku
  • přijímání vzorků
  • mytí laboratorního nádobí a vzorkovacího materiálu včetně použití speciálního mycího automatu (myčky)
  • provádění odběrů srážkových vod
Požadujeme:
  • SŠ chemického nebo zdravotního zaměření
  • znalost práce v chemické laboratoři (s kyselinami a hydroxidy)
  • pečlivost, spolehlivost a odpovědný přístup (jsme akreditované pracoviště)
  • schopnost komunikace, samostatnost
  • znalost práce s PC (alespoň v rozsahu e-mail, internet, MS Office)
  • odhodlanost pracovat a optimismus

Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • stabilní zaměstnání v příjemném prostředí ve státem zřízené organizaci
  • práci na 50–70 % úvazku v moderně vybavené laboratoři
  • pracovní úvazek na dobu určitou po dobu trvání mateřské a rodičovské dovolené
  • platové ohodnocení dle platných tabulek státních zaměstnanců příspěvkové organizace (tabulka č. 1, 9. platová třída)
  • zaměstnanecké výhody (např. závodní stravování, pružná pracovní doba, zaměstnanecký příspěvek z FKSP)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Centrální laboratoře imisí
Generála Šišky 942
143 00 Praha-Kamýk
 

Datum nástupu:
ihned nebo dle dohody
Kontakt:
E. Svobodová, e-mail: eliska.svobodova@chmi.cz, tel.: 244 033 488