Zobrazeni vystrah

Při nahrávání obsahu došlo k problému. Zkuste stránku nahrát znovu. Pokud problém přetrvává, ujistětě se, že máte povolený Javascript a že používate podporovaný prohlížeč - více informací.

Nabídky zaměstnání -

Ochrana osobních údajů uchazečů o zaměstnání (GDPR)

V rámci výběrového řízení, na které se hlásíte, a za jehož účelem zasíláte životopis s Vašimi údaji do ČHMÚ, Vám sdělujeme, že tyto Vaše osobní údaje zpracováváme po dobu do ukončení výběrového řízení. Po tomto termínu budou Vaše osobní údaje předepsaným způsobem skartovány.


Dále s odesláním Vašich osobních údajů do ČHMÚ k danému účelu udělujete ČHMÚ souhlas se zpracováním svých osobních údajů po dobu trvání výběrového řízení, do kterého se přihlašujete.


V případě odvolání tohoto souhlasu po dobu trvání výběrového řízení, berte na vědomí, že toto jednání může ovlivnit dosažení účelu, pro který byl tento souhlas vydán, pokud tento účel nelze dosáhnout jinak.


Zpracování osobních údajů bude probíhat v souladu s příslušnými právními předpisy o ochraně osobních údajů a s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů).


Poskytnutí osobních údajů je dobrovolné a v souladu s příslušnou legislativou (GDPR) máte právo:

  • svůj souhlas odvolat a to i bez udání důvodu,
  • na přístup k již poskytnutým údajům,
  • na opravu poskytnutých údajů,
  • na vymazání těchto údajů, pokud dochází k jejich zpracování v rozporu s ochranou definovanou příslušnou legislativou nebo v rozporu s tímto souhlasem, nebo byl souhlas odvolán.


Český hydrometeorologický ústav Praha, Oddělení emisí a zdrojů

nabízí pracovní místo

Výzkumný a vývojový pracovník

Popis činnosti:

Výzkumný a vývojový pracovník na úseku kvality ovzduší se zaměřením na emise škodlivin a řešení technické a legislativní problematiky.

Požadujeme:
  • VŠ technického směru
  • znalost AJ minimálně na úrovni B2
  • práce s PC - Microsoft Office, internet
  • zkušenost s vedením projektů výhodou
  • schopnost komunikace, samostatnost, flexibilita

Písemné přihlášky doplněné strukturovaným životopisem zašlete na adresu: 
Český hydrometeorologický ústav, Ing. Pavel Machálek - vedoucí OEZ, Na Šabatce 17, Praha 4 - Komořany, 143 06 Praha 412 nebo e-mailem na adresu: machalek@chmi.cz.
Vybraní kandidáti budou pozváni k pohovoru.

Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.110/2019 Sb. O zpracování osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • zajímavou práci s možností kontaktů v zahraničí
  • zaměstnanecké výhody (5 týdnů dovolené, závodní stravování, příspěvek z FKSP, jazyková výuka)
  • pružnou pracovní dobu
  • plat a odměnu podle zák. č. 262/2006 Sb. a NV č. 564/2006 Sb. v T12 (dle započitatelné praxe)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Praha 4 – Komořany
Na Šabatce 17

Datum nástupu:
k 1. 7. 2020 nebo dle dohody
Kontakt:
Ing. Pavel Machálek - vedoucí OEZ, e-mail: machalek@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav Praha

nabízí volnou pozici

Finanční referent/ka

Popis činnosti:
  • příprava podkladů pro finanční účtárnu-zpracování a vystavování faktur
  • spolupráce na sestavování rozpočtů a jejich periodické vyhodnocování
  • sledování a kontrola čerpání finančních nákladů a limitů
Požadujeme:
  • ukončené SŠ/VŠ vzdělání ekonomického směru
  • orientace v účetní a daňové problematice státní příspěvkové organizace výhodou
  • uživatelská znalost MS Office na dobré úrovni
  • znalost práce s programem VEMA EKOS výhodou
  • ekonomické a analytické myšlení, samostatnost, odpovědnost za svěřenou agendu
  • trestní bezúhonnost

Písemné nabídky, doplněné strukturovaným životopisem a motivačním dopisem přijímáme do 31. 7. 2020 do 10 hod. na adresu: 
ČHMÚ - personální agenda
Na Šabatce 2050/17
143 06 Praha 4 - Komořany
nebo e-mail: tatiana.galova@chmi.cz.
Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.110/2019 Sb. O zpracování osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • plat a odměna podle zák. č. 262/2006 Sb. a NV č. 341/2017 Sb. v platném znění
  • pružná pracovní doba
  • možnost dalšího vzdělávání a rozvoje (odborná školení)
  • zaměstnanecké výhody (5 týdnů dovolené, 5 sick days , závodní stravování včetně příspěvku, benefity z FKSP, příspěvek na penzijní pojištění)
  • pracovní poměr na dobu neurčitou (možno i na zkrácený úvazek)
     
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 2050/17
143 06 Praha 4 - Komořany
 

Datum nástupu:
dle dohody
Kontakt:
Ing. Tatiana Gálová, e-mail: tatiana.galova@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav, Úsek kvality ovzduší, Observatoř Košetice

Hledáme nového spolupracovníka do malého týmu výzkumných a vývojových pracovníků na mírně odlehlé pracoviště v okrese Pelhřimov, na Observatoř Košetice Českého hydrometeorologického ústavu.

Výzkumný a vývojový pracovník-pro projekt ACTRIS-CZ

Popis činnosti:
  • Obsluha přístroje pro vertikální měření vlastností atmosféry - LIDAR
  • Zpracování a hodnocení dat vertikálních měření (LIDAR, Ceilometr) pomocí vlastních skriptů či naprogramovaných příkazů
  • Hodnocení stavu znečištění atmosféry ve vztahu k výšce mezní vrstvy atmosféry a oblačnosti
Požadujeme:
  • Dokončené VŠ vzdělání přírodovědného nebo technického směru
  • Pokročilá znalost práce na PC (min. MS Office, programování)
  • Znalost anglického jazyka – komunikace slovem i písmem
  • Pečlivost a schopnost samostatné práce
  • Komunikativnost a flexibilitu

Výhodou:

  • Praxe ve zpracování dat
  • Praxe v oboru životního prostředí
  • Schopnost pracovat se specializovanými počítačovými programy
  • Znalost optických vlastností aerosolových částic v atmosféře

V případě Vašeho zájmu pošlete svůj životopis do 30.6. 2020 na email: adela.holubova@chmi.cz.
Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.110/2019 Sb. O zpracování osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.
 

Nabízíme:
  • Práci ve stabilní a důvěryhodné instituci
  • Možnost zapojení do mezinárodních aktivit Observatoře Košetice (specializované workshopy, semináře, konference, školení)
  • Zaškolení formou několikatýdenní stáže v zahraničí (Německo)
  • Zaměstnanecké výhody (závodní stravování, pružná pracovní doba, 5 týdnů dovolené, příspěvek z FKSP (např. na rekreaci, kulturu, sport, vzdělávání, …)
  • Smlouvu na dobu určitou (po dobu trvání projektu ACTRIS-CZ, min. do roku 2022), s možností prodloužení na dobu neurčitou
  • Plat a odměna podle NV ČR č. 341/2017 Sb. v platném znění
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Observatoř Košetice
Mírně odlehlé pracoviště v okrese Pelhřimov

Datum nástupu:
Možnost nástupu ihned!
Kontakt:
Mgr. Adéla Holubová Šmejkalová, e-mail: adela.holubova@chmi.cz, telefon: 565301054

Český hydrometeorologický ústav, Oddělení všeobecné klimatologie

nabízí volnou pozici:

Meteorolog specialista

Popis činnosti:
  • Zpracování odborných klimatologických posudků
  • Statistická analýza a zpracování dat meteorologických prvků
  • Příprava postupů pro provádění odborných klimatologických činností
Požadujeme:
  • VŠ vzdělání přírodovědného, matematicko-fyzikálního či technického směru, v rámci kterého byla absolvována zkouška z meteorologie a klimatologie
  • znalost práce na PC (MS Office, pokročilá znalost MS Excel), schopnost naučit se specializované programy
  • zkušenost se statistickou analýzou dat a s hromadným zpracováním dat
  • programovací schopnosti výhodou
  • znalost práce s dotazovacím jazykem SQL, matematickým softwarem R a práce v ArcGIS výhodou
  • znalost AJ (pasivní podmínkou, aktivní výhodou)
  • pečlivost a schopnost samostatné práce, dobré komunikační schopnosti, aktivní přístup k práci, ochotu a schopnost učit se nové věci

Písemné nabídky, doplněné strukturovaným životopisem a přehledem praxe zasílejte na e-mailovou adresu lenka.crhova@chmi.cz
Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.110/2019 Sb. O zpracování osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • zajímavou práci s možností zapojení se do vědecko-výzkumných aktivit v rámci Oddělení všeobecné klimatologie
  • smlouvu na dobu neurčitou (po zapracování)
  • pružnou pracovní dobu
  • plný úvazek
  • plat a odměna podle NV ČR č. 564/2006 Sb. a ZP ČR č. 262/2006 Sb. v T12
  • zaměstnanecké výhody (příspěvek FKSP, dovolená 5 týdnů, závodní stravování, jazyková výuka)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 17
143 06 Praha 4 – Komořany
 

Datum nástupu:
dle dohody
Kontakt:
RNDr. Lenka Crhová, Ph.D., e-mail: lenka.crhova@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav, Praha Komořany, Oddělení hydrologických předpovědí

hledá pracovníka na pozici

Hydrolog

Popis činnosti:
Požadujeme:
  • VŠ vzdělání, výhodou přírodovědného nebo technického zaměření
  • znalost práce na PC (znalost programování výhodou)
  • 12ti hodinové služby v pracovních dnech a 8hodinové služby o víkendu
  • dobré komunikační schopnosti, samostatnost, flexibilitu
  • odolnost pro práci ve stresu

Písemné přihlášky doplněné strukturovaným životopisem zasílejte do 10. 6. 2020 na adresu:
Český hydrometeorologický ústav
RNDr. Radek Čekal, Ph.D. – vedoucí oddělení hydrologických předpovědí
Na Šabatce 2050/17
143 06 Praha 4 - Komořany
nebo elektronicky na adresu: radek.cekal@chmi.cz.
Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.110/2019 Sb. O zpracování osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Vybraní kandidáti budou pozvání k pohovoru.

Nabízíme:
  • zajímavou a tvůrčí práci
  • vzdělávání v oboru
  • pružnou pracovní dobu ve dnech bez služby
  • závodní stravování
  • 25 dnů dovolené + náhradní volno za odpracované služby
  • platové zařazení (12 platová třída) dle NV ČR č. 341/2017 Sb. a interních předpisů ČHMÚ
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 2050/17
143 06 Praha 4 - Komořany

Datum nástupu:
Od 15. 7. 2020
Kontakt:
RNDr. Radek Čekal, Ph.D. – vedoucí oddělení hydrologických předpovědí, e-mail: radek.cekal@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav Praha, pobočka Hradec Králové

hledá pracovníka/pracovnici na pozici:

Meteorolog - specialista

Popis činnosti:
  • Práce s databází (pořizování dat, jejich kontrola a zpracování)
  • Spolupráce na vedení a údržbě staniční sítě pobočky
  • Spolupráce na posudkové činnosti
  • Podíl na řešení výzkumných projektů
  • Řízení služebního vozidla bez přiděleného řidiče
Požadujeme:
  • VŠ vzdělání přírodovědného směru, nejlépe se zaměřením na meteorologii a klimatologii
  • Orientace v oboru meteorologie a klimatologie
  • Orientace ve statistickém zpracování dat
  • Řidičský průkaz skupiny B

Ostatní předpoklady:

  • Organizační a komunikační schopnosti
  • Pečlivost a schopnost samostatné práce
  • Znalost práce na PC (MS Office) podmínkou, znalost práce s pokročilými statistickými programy nebo databázemi výhodou
  • Znalost angličtiny (pasivní podmínkou, aktivní výhodou)

Písemné nabídky, doplněné strukturovaným životopisem a přehledem odborné praxe zasílejte na e-mailovou adresu: hradec@chmi.cz.

Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.110/2019 Sb. O zpracování osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.
 

Nabízíme:
  • Plat a odměna podle NV ČR č. 341/2017 Sb. v platném znění
  • Pružná pracovní doba
  • Zaměstnanecké výhody (dovolená 5 týdnů, stravenky, příspěvek FKSP, indispoziční volno)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Pobočka Hradec Králové
Dvorská 410/102
503 11 Hradec Králové – Svobodné Dvory
 

Datum nástupu:
1. 7. 2020, případně dle dohody
Kontakt:
RNDr. Zdeněk Šiftař, ředitel pobočky, tel.: 495 705 010; Mgr. Stanislava Kliegrová, Ph.D., vedoucí oddělení meteorologie a klimatologie, tel.: 495 705 020

Český hydrometeorologický ústav Praha, Úsek kvality ovzduší, Centrální laboratoře imisí

Hledá pracovnici/pracovníka na pozici:

laborantka/laborant

Popis činnosti:
  • práce v analytické laboratoři stanovující stopové koncentrace analytů ze vzorků ovzduší (především mineralizace vzorků ovzduší)
  • vedení operativní evidence majetku
  • přijímání vzorků
  • mytí laboratorního nádobí a vzorkovacího materiálu včetně použití speciálního mycího automatu (myčky)
  • provádění odběrů srážkových vod
Požadujeme:
  • SŠ chemického nebo zdravotního zaměření
  • znalost práce v chemické laboratoři (s kyselinami a hydroxidy)
  • pečlivost, spolehlivost a odpovědný přístup (jsme akreditované pracoviště)
  • schopnost komunikace, samostatnost
  • znalost práce s PC (alespoň v rozsahu e-mail, internet, MS Office)
  • odhodlanost pracovat a optimismus

Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • stabilní zaměstnání v příjemném prostředí ve státem zřízené organizaci
  • práci na 50–70 % úvazku v moderně vybavené laboratoři
  • pracovní úvazek na dobu určitou po dobu trvání mateřské a rodičovské dovolené
  • platové ohodnocení dle platných tabulek státních zaměstnanců příspěvkové organizace (tabulka č. 1, 9. platová třída)
  • zaměstnanecké výhody (např. závodní stravování, pružná pracovní doba, zaměstnanecký příspěvek z FKSP)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Centrální laboratoře imisí
Generála Šišky 942
143 00 Praha-Kamýk
 

Datum nástupu:
ihned nebo dle dohody
Kontakt:
E. Svobodová, e-mail: eliska.svobodova@chmi.cz, tel.: 244 033 488

Český hydrometeorologický ústav, Úsek kvality ovzduší, pracoviště Centrální laboratoře imisí, Praha-Kamýk (Observatoř Libuš)

Hledá pracovníka/pracovnici na pozici:

chemik-analytik

Popis činnosti:

Práce v analytické laboratoři stanovující stopové koncentrace znečišťujících látek v ovzduší (spektrální metody – ICP-MS, AAS a další – včetně jim předcházejících úprav vzorků).

Požadujeme:
  • VŠ chemického nebo přírodovědného zaměření
  • znalost práce v chemické laboratoři
  • praxe na ICP-MS a AAS výhodou
  • znalost akreditačních předpisů a problematiky zabezpečení kvality v laboratoři výhodou
  • pečlivost a odpovědný přístup
  • znalost anglického jazyka alespoň na pasivní úrovni
  • odhodlanost pracovat a učit se novým dovednostem
  • schopnost komunikace, samostatnost, flexibilita, práce v týmu
  • dobrá znalost práce s PC (OS Windows 10, MS Office…)
  • optimismus
Nabízíme:
  • odpovídající platové ohodnocení (tarifní – státní zaměstnanci)
  • zaměstnanecké výhody (závodní stravování, pružná pracovní doba, 5 týdnů dovolené, zaměstnanecký příspěvek z FKSP (např. na rekreaci, kulturu, sport, vzdělávání, penzijní připojištění…)
  • smlouvu na dobu určitou (1 rok), s možností prodloužení na dobu neurčitou
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Centrální laboratoře imisí
Generála Šišky 942
Praha 4 - Kamýk 

Datum nástupu:
ihned nebo dle dohody
Kontakt:
E. Svobodová, e-mail: eliska.svobodova@chmi.cz, tel.: 244 033 488; Š. Rychlík, e-mail: stepan.rychlik@chmi.cz, tel.: 244 033 503