Zobrazeni vystrah

Při nahrávání obsahu došlo k problému. Zkuste stránku nahrát znovu. Pokud problém přetrvává, ujistětě se, že máte povolený Javascript a že používate podporovaný prohlížeč - více informací.

Nabídky zaměstnání -

Ochrana osobních údajů uchazečů o zaměstnání (GDPR)

V rámci výběrového řízení, na které se hlásíte, a za jehož účelem zasíláte životopis s Vašimi údaji do ČHMÚ, Vám sdělujeme, že tyto Vaše osobní údaje zpracováváme po dobu do ukončení výběrového řízení. Po tomto termínu budou Vaše osobní údaje předepsaným způsobem skartovány.


Dále s odesláním Vašich osobních údajů do ČHMÚ k danému účelu udělujete ČHMÚ souhlas se zpracováním svých osobních údajů po dobu trvání výběrového řízení, do kterého se přihlašujete.


V případě odvolání tohoto souhlasu po dobu trvání výběrového řízení, berte na vědomí, že toto jednání může ovlivnit dosažení účelu, pro který byl tento souhlas vydán, pokud tento účel nelze dosáhnout jinak.


Zpracování osobních údajů bude probíhat v souladu s příslušnými právními předpisy o ochraně osobních údajů a s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů).


Poskytnutí osobních údajů je dobrovolné a v souladu s příslušnou legislativou (GDPR) máte právo:

  • svůj souhlas odvolat a to i bez udání důvodu,
  • na přístup k již poskytnutým údajům,
  • na opravu poskytnutých údajů,
  • na vymazání těchto údajů, pokud dochází k jejich zpracování v rozporu s ochranou definovanou příslušnou legislativou nebo v rozporu s tímto souhlasem, nebo byl souhlas odvolán.


Český hydrometeorologický ústav

nabízí volnou pozici:

Technik imisního monitoringu

Popis činnosti:
  • provádí obsluhu a údržbu měřících stanic
  • práce s měřící technikou
Požadujeme:
  • SŠ, technického směru, praxe 1 rok (kvalifikace pro vyhl. 50/1978 § 6)
  • řidičský průkaz B
  • schopnost manipulace s měřícími přístroji a tlakovými láhvemi do 30 kg
  • práce s chemickými látkami

Ostatní předpoklady:

  • flexibilita, pečlivost, spolehlivost a schopnost samostatné práce
  • základní uživatelská znalost práce na PC (MS Office, internet)

Písemné nabídky, doplněné strukturovaným životopisem a přehledem odborné praxe zasílejte na e-mailovou adresu silhavy@chmi.cz.
Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.
 

Nabízíme:
  • plat podle NV ČR č. 341/2017 Sb. v platném znění (Příloha č. 1 k nařízení vlády č. 341/2017 Sb, platová třída 9)
  • pružná pracovní doba
  • zaměstnanecké výhody (dovolená 5 týdnů, příspěvek FKSP, závodní stravování)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Generála Šišky 942
143 00 Praha 4 Kamýk
 

Datum nástupu:
1. 5. 2019 nebo dohodou
Kontakt:
Jan Šilhavý - silhavy@chmi.cz, tel. 244033467, 737276744

Český hydrometeorologický ústav Praha, úsek meteorologie a klimatologie, odbor distančních měření a informací

nabízí volnou pozici:

Pozorovatel meteorologické observatoře Praha-Libuš

Popis činnosti:
  • provádění meteorologických pozorování, tvorba zpráv o stavu počasí
  • údržba meteorologických přístrojů
  • kontrola radarových a družicových dat
  • recepční služba
Požadujeme:
  • úplné středoškolské vzdělání
  • znalost práce na PC (práce se soubory, základy MS Office)
  • možnost pracovat ve směnném provozu
  • ostatní předpoklady:
    • zájem o meteorologii
    • pečlivost, spolehlivost a schopnost samostatné práce

Písemné nabídky, doplněné stručným životopisem a přehledem dosavadní odborné praxe zasílejte na e-mailovou adresu martin.motl@chmi.cz.
Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • plat a odměna podle NV ČR č. 263/2018 Sb. a ZP ČR č. 262/2006 Sb.
  • zaměstnanecké výhody (závodní stravování, příspěvek FKSP, dovolená 5 týdnů)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Odbor distančních metod a informací, aerologické oddělení
Generála Šišky 942
143 06 Praha 4

Datum nástupu:
1. 2. 2019 nebo dle dohody
Kontakt:
Mgr. Martin Motl, e-mail: martin.motl@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav, pobočka Ústí nad Labem

přijme:

Technik v oddělení kvality ovzduší

Popis činnosti:
Požadujeme:
  • SŠ technického zaměření
  • praxe 1 rok v oboru elektrotechniky

Ostatní předpoklady:

  • znalost práce na PC
  • řidičský průkaz sk. B (řidičský průkaz skupiny C výhodou)
  • schopnost manipulovat s těžkými břemeny

Přihlášky k výběrovému řízení s kontaktem a profesním životopisem zasílejte na adresu: placha@chmi.cz nebo
Český hydrometeorologický ústav
oddělení kvality ovzduší
Kočkovská 18
400 11 Ústí n. L. 

Nabízíme:
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
oddělení kvality ovzduší
Kočkovská 18
400 11 Ústí n. L.

Datum nástupu:
okamžitě
Kontakt:
Více informací www.chmuul.org nebo tel: 724522390

Český hydrometeorologický ústav, pobočka Plzeň

nabízí volnou pracovní pozici v oddělení hydrologie:

Hydrolog – technik povrchových vod

Popis činnosti:
  • kompletní zajištění a provádění hydrometrických měření
  • správa a zabezpečení provozu sítě vodoměrných stanic
  • nastavení a kalibrace měřících přístrojů
  • tvorba měrných křivek průtoků
  • kontrola naměřených dat a jejich zpracování
Požadujeme:
  • SŠ vzdělání
  • znalost práce na PC (MS Office)
  • řidičský průkaz skupiny B
  • zdravotní způsobilost pro práci v terénu
  • orientace v hydrologii výhodou

Písemné nabídky zašlete spolu se strukturovaným životopisem a kopií dokladu o nejvyšším dosaženém vzdělání do 31. 1. 2019 na adresu pobočky nebo na e-mail glanc@chmi.cz
Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.
 

Nabízíme:
  • pracovní poměr na dobu neurčitou
  • platovou tř. 9 podle NV ČR č. 564/2006 Sb. a ZP ČR č. 262/2006 Sb. (17.600,- až 26.500,- Kč podle délky uznané praxe)
  • pružnou pracovní dobu
  • zaměstnanecké výhody - stravenky, příspěvek na penzijní připojištění
  • dovolenou 5 týdnů
Pracoviště:

Pobočka ČHMÚ Plzeň
Mozartova 41
323 00 Plzeň
 

Datum nástupu:
dle dohody
Kontakt:
Ing. Josef Glanc, glanc@chmi.cz, tel. 377 256 636, 733 598 614; Ing. Jindřich Sedlák, sedlak@chmi.cz, tel. 377 256 653, 605 233 443

Český hydrometeorologický ústav, centrální předpovědní pracoviště

nabízí volnou pozici

Asistent/ka vedoucího Centrálního předpovědního pracoviště (CPP)

Popis činnosti:
  • podpora práce vedoucího CPP v organizačních a koordinačních záležitostech
  • vedení administrativních činností pro CPP
  • dílčí provádění komerčních agend CPP
  • příprava podkladů na jednání a porady
  • organizační zajištění interních i celorepublikových akcí a školení předpovědních pracovišť ČHMÚ
  • vedení operativní evidence majetku pro vybrané útvary úseku meteorologie a klimatologie
Požadujeme:
  • vzdělání úplné SŠ
  • organizační a komunikační schopnosti
  • pečlivost a schopnost samostatné práce
  • znalost práce na PC (MS Office, specializované programy)
  • znalost práce s programem VEMA výhodou
  • znalost anglického jazyka - pasivní nutná (aktivní výhodou)

Písemné nabídky, doplněné strukturovaným životopisem a přehledem odborné praxe zasílejte na adresu: 
ČHMÚ- personální agenda
Na Šabatce 2050/17
143 06 Praha 4 Komořany
nebo e-mail: jan.sramek@chmi.cz.

Vybraní zájemci budou pozváni k osobnímu pohovoru.

Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.101/2000 Sb. O ochraně osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.
 

Nabízíme:
  • práce na celý nebo i částečný úvazek
  • plat a odměna podle zák. č. 262/2006 Sb. a NV č. 341/2017 Sb, tj. základní tarifní mzda 16230 až 24400 Kč (podle délky praxe) s možností osobního ohodnocení po zapracování
  • pružná pracovní doba
  • zaměstnanecké výhody (závodní stravování, příspěvek FKSP, dovolená 5 týdnů)
  • pracovní poměr na dobu určitou s možností prodloužení na dobu neurčitou
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Praha 4 – Komořany
Na Šabatce 17

Datum nástupu:
Okamžitě nebo dle dohody
Kontakt:
Mgr. Jan. Šrámek, e-mail: jan.sramek@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav, Úsek kvality ovzduší, Oddělení modelování a expertiz

hledá pracovníka na plný/částečný úvazek na dobu určitou (zástup za mateřskou a rodičovskou dovolenou)

Pracovník hodnocení a modelování kvality ovzduší

Popis činnosti:
  • zpracování naměřených dat
  • hodnocení meteorologicko-imisních vztahů
  • příprava vstupů a zpracování výstupů modelů kvality ovzduší
  • zpracovávání zpráv a posudků
  • zapojení do ostatních činností oddělení dle potřeby. Činnosti oddělení zahrnují např.:
    • přípravu modelových podkladů pro každoroční hodnocení kvality ovzduší v ČR
    • navrhování a ověřování opatření ke zlepšení kvality ovzduší
    • zpracování rozptylových studií
    • účast na řešení (mezi)národních projektů
Požadujeme:
  • VŠ vzdělání přírodovědeckého / fyzikálně-matematického / technického směru
  • angličtina – aktivní znalost
  • připravenost a ochota vzdělávat se a učit se novým věcem

Výhodou je:

  • znalosti z oblasti meteorologie prostředí / statistického zapracování dat / ochrany životního prostředí
  • znalost některého z programovacích jazyků (např. R, Python, fortran apod.)
  • základní obeznámenost s prací v OS Linux a příkazovou řádkou
  • zájem o dlouhodobé působení a rozvoj v oboru
  • samostatnost

Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.101/2000 Sb. O ochraně osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • plný (příp. částečný) úvazek na dobu určitou (předpoklad do května 2020; další vývoj záleží na získaných projektech a personální situaci na oddělení)
  • místo je vhodné i pro studenty / čerstvé absolventy magisterského, resp. inženýrského studia
  • příjemný a mladý kolektiv
  • pružná pracovní doba
  • zaměstnanecké výhody (dovolená 5 týdnů, indispoziční volno až 5 dnů, závodní stravování, příspěvek FKSP)
  • plat a odměna podle NV ČR č. 341/2017 Sb. (příloha 1, plat. třída 12)  a ZP ČR č. 262/2006 Sb.
  • v případě zapojení do řešených projektů odpovídající platové ohodnocení
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 2199/2a
143 00  Praha 412 - Komořany
 

Datum nástupu:
Okamžitě nebo dle dohody
Kontakt:
Mgr. Ondřej Vlček, vedoucí OME ČHMÚ, vlcek@chmi.cz, 244 03 2488

Český hydrometeorologický ústav

nabízí volnou pozici:

Odborný asistent/ka ředitelky ekonomicko-správního úseku

Popis činnosti:
  • koordinace činností v rámci úseku
  • podpora práce ředitelky  v odborných záležitostech
  • příprava podkladů na jednání a porady
  • zpracování podkladů pro zřizovatele
  • zpracování odborných analýz a reportů
  • spolupráce s hlavní účetní, auditorem
  • jednání s daňovým poradcem
Požadujeme:
  • VŠ/SŠ  vzdělání ekonomického směru
  • minimálně 5 let praxe v příspěvkové organizaci
  • dobrá znalost práce na počítači
  • znalost práce s programem VEMA EKOS výhodou
  • znalost AJ výhodou
  • organizační schopnosti
  • komunikační dovednosti
  • samostatné rozhodování, proaktivní přístup k problematice úseku

Písemné nabídky, doplněné strukturovaným životopisem a přehledem odborné praxe zašlete na adresu: 
ČHMÚ- personální agenda
Na Šabatce 2050/17
143 06 Praha 4 Komořany
nebo e-mail: vera.malkova@chmi.cz.

Odesláním dokladů  poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů  v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • zajímavou a tvůrčí práci
  • plat a odměna podle zák. č. 262/2006 Sb. a NV č. 341/2017 Sb.
  • pružná pracovní doba
  • zaměstnanecké výhody (5 týdnů dovolené, závodní stravování, příspěvek z FKSP, 5 dní indispozičního volna, příspěvek na jazykovou výuku)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 17
Praha 4 – Komořany

Datum nástupu:
dle dohody
Kontakt:
Ing. Věra Málková, e-mail: vera.malkova@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav Praha

Nabízí volnou pozici:

Pracovník interního auditu a kontroly

Popis činnosti:
  • Interní audity (plánování, provádění a vyhodnocování) + konzultace a školení
  • Externí audit (příprava a spolupráce při provádění externího auditu normy ISO 9001:2015)
  • Kontroly (plánování, provádění a vyhodnocení)
Požadujeme:
  • Vzdělání úplné SŠ, VŠ
  • Nejméně 2 roky praxe v oblasti interních auditů a kontroly
  • Znalost zákona č. 32O/2001 Sb., o kontrole a prováděcí Vyhlášky 416/2004 Sb.
  • Dobrá znalost práce na počítači
  • Organizační schopnosti a samostatné rozhodování
  • Komunikační dovednosti, schopnost pracovat v kolektivu
  • Odolnost proti stresu
  • Řidičský průkaz

Písemné nabídky doplněné strukturovaným životopisem a přehledem odborné praxe zašlete na adresu: 
ČHMÚ, Ing. Věra Málková, Na Šabatce 17, 143 06 Praha 4 – Komořany, nebo na e-mail vera.malkova@chmi.cz.
 

Nabízíme:
  • zajímavou a tvůrčí práci
  • plat a odměna podle zákona č. 262/2006 Sb. a NV č. 341/2017 Sb. (příloha 1) v T11
  • pružná pracovní doba
  • zaměstnanecké výhody (5 týdnů dovolené, závodní stravování, příspěvek z FKSP)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Praha 4 – Komořany
Na Šabatce 17

Datum nástupu:
dle dohody
Kontakt:
Ing. Věra Málková, e-mail: vera.malkova@chmi.cz